6 de març 2014

Presentació de la taula d'Entitats de Cornellà pel Dret a Decidir



(aquest vespre s'ha presentat la Taula d'Entitats de Cornellà de Llobregat pel Dret a Decidir. La sala d'actes del Centre Cultural García-Nieto s'ha omplert per fer públic el seu compromís. En l'acte hi han intervingut en Marce Cardoso, representant les 35 entitats inicials signants, en Frederic Prieto, que presideix la Taula pel Dret a Decidir al Baix Llobregat i que ja aplega centenars d'entitats i Joan Rigol, com a President de la Taula Nacional pel Dret a Decidir.

Pel seu interès, reprodueixo aquí les paraules del coordinador de l'ANC a Cornellà, Josep Lluís Abad, que ha presentat l'acte i que amablement me les ha passat perquè jo les pugui penjar i difondre en aquest bloc) 
....................................................................................
Bona nit!

Avui ens apleguem més de 30 entitats molt representatives de la societat cornellanenca: partits polítics, sindicats i associacions d’un ampli ventall (esportiu, cívic, cultural, veïnal, etc.).

El compromís que avui posem de manifest enllaça directament amb la tradició d’una població que ha hagut de treballar molt i molt per cadascun dels drets que ha pogut aconseguir. I hi incloc també els nostres equipaments. 

No cal fer molta memòria, tan sols assenyalar les enormes vagues que van precedir l’accés a drets laborals i democràtics, les lluites veïnals per serveis i equipaments bàsics, cada escola, cada ambulatori, fins i tot per l’asfaltat de carrers. 

El Dret a Decidir enllaça amb tota aquesta tradició de lluita per tenir una ciutat més digna i poder gaudir de drets i equipaments bàsics.

El Dret a Decidir és també un dret bàsic de qualsevol societat. Volem decidir. Volem tenir la llibertat, la informació i la responsabilitat de decidir per nosaltres mateixos. No hi ha ningú que ens pugui prendre aquest dret emparant-se en subterfugis legals o constitucionals. No només són mentida, sinó que són una ofensa a la legitimitat democràtica que hi ha a la base de la construcció de qualsevol societat democràtica i civilitzada. 

Les entitats que avui ens apleguem en aquest acte això ho sabem i ho compartim. Per això ho defensem. 

El Dret a Decidir és un dret que ningú no ens pot negar. És el dret que tenim a intentar construir un país millor. El dret a decidir no és la solució, però sí és el mitjà per poder fer un país millor. Perquè és un mitjà que ens permet a tots responsabilitzar-nos d’una decisió col·lectiva, compartir-la, i decidir sobre com volem que sigui el nostre futur, sense que ningú no ens l’imposi, sense que ningú no ens digui quina solidaritat o espoli hem de suportar, sense que ningú no ens negui la possibilitat de ser solidaris amb nosaltres mateixos, amb la nostra gent i amb les nostres necessitats, que són, i a Cornellà ho podem dir molt alt i molt fort, enormes i creixents.

A Cornellà volem decidir com el qui més. No volem que decideixi ningú per nosaltres en un despatx. No volem que ningú decideixi per nosaltres en la sala d’un jutjat. No volem que ningú decideixi sobre la nostra escola i el futur dels nostres fills des del desconeixement més absolut de la nostra realitat. No volem que ningú no ens impedeixi reduir la distància entre uns rics cada cop més rics i una societat cada cop més empobrida. No volem que ningú decideixi per nosaltres com hem de distribuir i d’invertir els nostres recursos. No volem que ningú decideixi per nosaltres encadenant-nos a un origen i fent-nos servir d’ostatges dels seus interessos polítics. Ni volem que ningú s’inventi  o intenti generar de manera incessant conflictes que només existeixen en les seves ments malaltes. 

No volem res de tot això. No som ni volem ser l’instrument de ningú. No som ni volem ser l’instrument de les seves polítiques, del seu politiqueig. La política és el nostre instrument, l’instrument dels ciutadans, de la gent de Cornellà. 

Volem decidir! I decidirem!
......................................................................................................................
(només com a resum del que ha estat un acte magnífic, ple d'un compromís exemplar, de moltíssims anys de lluita a les esquenes dels presents, però encara d'una il·lusió desbordant pel nostre futur, permeteu-me que m'autociti, amb el tuit que he fet quan han finalitzat les intervencions:
"Sense cap mena de dubte, estem davant un procés constituent d'una radicalitat democràtica profundament transformadora! #Guanyarem"
Així ho he vist jo i així he tingut la sort de viure-ho SOM-HI!)